Welkom » Marokko 2016

Hoe we er op kwamen en wat we er aan deden!

 

Tijdens het NKC-weekend op het circuit van Zandvoort hebben we Hans en Nancy van Expedition Far East ontmoet en werden wij enthousiast over hun reis naar Marokko.

Een paar dagen later waren wij al bij hun voorlichtingsbijeenkomst en hebben wij ons meteen aangemeld. 24 Oktober worden wij, en de overige deelnemers, in Motril in Zuid Spanje verwacht voor de overtocht naar Marokko.

Eerst hebben we de nodige voorbereiding gedaan: Camper na laten kijken en laten repareren (hij kwam beschadigd terug na een verhuur), reservematerialen geregeld, voorraad aangelegd en veel gelezen.  Aangezien we ruim na de Sinterklaas weer terug komen hebben we ook maar een ruime voorraad pepernoten en taaitaai ingeslagen. Dat wil je toch niet mislopen! Toch fijn dat dat allemaal al zo vroeg in de winkel ligt;).

Eventuele vaccinaties waren niet nodig omdat wij voor onze Afrikaanse reis alle nodige prikken gekregen hebben.

 

Wij vertrekken vier weken eerder om op ons gemak door Frankrijk en Spanje te trekken.

Voor het laatste weekend vóór de oversteek naar Marokko hebben we een camping besproken waar we onze fietsen in bewaring kunnen geven. Die hoeven dan niet de hele Marokkaanse afstand achterop de camper mee te hobbelen.

Bij terugkeer in Spanje halen we de fietsen weer op en gaan wij voor familiebezoek naar omgeving Guardamar del Segura waar we de camper stallen in een loods en op 15 December met het vliegtuig vanaf Allicante naar huis vliegen. De camper halen we dan in het voorjaar weer op om dan rustig via Portugal weer naar huis te rijden. Zo voorkomen we een terugweg met winterse buien;).

 

Vind je het leuk om te reageren dan kan dat op de pagina Welkom,

                links bovenaan het startmenu                     

Wij vinden het erg leuk om reacties te ontvangen!