Welkom » Marokko 2016 » Door Frankrijk

Door Frankrijk

Na het laatste afscheids-adres vertrokken we woensdagavond 28 September  om 20.00 uur richting het zuiden. Vandaar dat we de eerste overnachting nog in Zeeland hadden. Omdat het al donker was zagen we pas de volgende morgen dat we een prachtig plekje hadden met uitzicht op de Schelde. Maar stormen! We waren van plan om langs de Belgische en Franse kust te gaan rijden, maar besloten spontaan om dat plan, met het oog op de harde wind en de grijze lucht, maar voor een andere keer te bewaren. 

Via Gent en Lille reden we naar Amiens. Daar kwamen we terecht op een parkeerplaats bij het stadspark waar we ook mochten overnachten. Wandelend zijn we door het park naar de prachtige Notre Dame van Amiens gelopen. Indrukwekkend! Nog even een paar boodschapjes en we waren net op tijd weer bij de camper: regen!

De volgende dag verder via Rouen naar Tours. Ongetwijfeld veel moois gepasseerd maar dankzij het slechte weer ook de volgende dag maar weer doorgereden. Via Bordeaux naar de kust van Les Landes waar we op een mooie camping terecht kwamen direct aan een duin naar het strand. En toen werd het mooi weer dus: even bijkomen! Twee dagen lekker geluierd, aan het strand en bij de camper. Prachtig, die branding van de oceaan. Geweldige golven! En lekker warm!

Dinsdagochtend weer verder, naar Bayonne, een heel mooi plaatsje in Baskenland. Vakwerkhuizen, bruggen en een grote kathedraal. Na een korte stadswandeling en een terrasje naar een camperplaats in Anglet, aan de monding van de Adour. Een prima plek om de volgende dag met de fiets naar Biarritz te gaan. En dat was de moeite waard! Wat een prachtige ligging aan de oceaan! We hadden nog even getwijfeld vanwege het weer, grijs en winderig, maar de branding was spectaculair! Na een flinke wandeling  weer de fietsen gevonden en weer terug naar de camper. Daar besloten we om toch nog maar te vertrekken naar San Sebastián (Spanje), naar een camping met een bushalte voor de deur zodat we makkelijk in het centrum kunnen komen. Kunnen we vroeg weer op pad. Op deze camping ook wifi, dus misschien kan ik eindelijk mijn tekst op de site plaatsen.

Lees verder onder het kopje "Door Spanje'