Welkom » Oost-Turkije 2014

Oost-Turkije 2014

 

Na een voorlichtingsdag van TME (Tailor Made Expeditions) op 12 februari hebben wij ons enthousiast aangemeld voor een 41-daagse rondreis door Oost-Turkije. We willen dit land graag bereizen, maar aangezien er in het oosten geen kampeerplaatsen zijn vinden we het een veilig idee dat we samen met anderen op parkeerplaatsen kunnen overnachten, zo nodig met ingehuurde bewaking. Ook gezien de onrust in de omliggende landen vinden we het een goed idee. Bovendien willen we wel eens ervaren hoe het is om met een groep te reizen!

Gelukkig hoorden we na een paar weken dat er voldoende deelnemers waren, totaal 11 campers en 1 caravancombinatie, en zo gingen we op 4 juli naar de kennismakingsmiddag. Daar kregen we nog wat tips voor de reis en ontvingen we het routeboek, waar we nog enthousiaster van werden. We gaan de groep weer ontmoeten op 31 augustus in Zuid-Hongarije om met elkaar naar Turkije verder te gaan. Na Turkije gaan we weer ieder onze eigen weg, maar dat duurt nog even! Totaal hebben wij ongeveer 3 maanden uitgetrokken voor deze reis.

Aan de camper hoefden we niets bijzonders te doen, die hebben we vorig jaar al goed voorbereid voor onze Afrikaanse reis, die we bij nader inzien toch niet met deze camper hebben gedaan, maar daardoor hebben we nu een makkie. Alleen even een garage-beurt. Zelf zijn we van alle mogelijke anti-stoffen voorzien, dus moesten we alleen nog even een visum aanvragen voor Turkije.

Door allerlei omstandigheden is er van een uitgebreide voorbereiding niet zo erg veel terecht gekomen dus gaan alle mogelijke en onmogelijke boeken en kaarten mee zodat we onderweg nog het nodige leeswerk kunnen doen. Ook ons vertrek hebben we een paar dagen uitgesteld, maar eindelijk, op vrijdagmiddag 8 augustus om 17.30 uur verlieten we Heerewaarden.

 

Wilt u het verslag van onze reis lezen klikt u dan op week 1 in het menu rechts en wilt u reageren dan kan dat bij "Welkom" , ook aan de rechterkant.