Week 1

 

Om 17.30 uur vertrokken we vrijdagmiddag 8 augustus richting Duitse grens. Net daarvoor hebben we overnacht in De Lutte vlakbij Oldenzaal op een camperplaats en de volgende dag verder naar het Harzgebergte. Onderweg in Detmold gezellig wat rondgelopen en via binnenwegen naar Clausthal-Zellerfeld waar we de rest van het weekend op een camping bleven. Dankzij de vele regen heerlijk kunnen relaxen met een handwerkje en een boek. Ook wel eens lekker!

 

Maandag naar Hahnenklee waar we een mooie wandeling door de bossen gemaakt hebben, een deel van het Liebenbankenpad, en verder naar Goslar. Daar hebben we een rondrit met een trammetje gemaakt om zo de stad goed te kunnen bekijken. Wat een prachtige vakwerkhuizen, soms mooi beschilderd, voorzien van teksten, en van veel huizen waren de muren bedekt met leien die soms heel creatief bewerkt waren. De terrasjes zaten goed vol waardoor het een levendige indruk maakte. Het weer is heel mooi, niet warm, maar zonnig en lekker om te wandelen.

Doorgereden naar een camperplaats bij Halle waar we een prachtplekje hadden aan riviertje de Zaale. Behalve stroom waren er verder geen voorzieningen en dat zijn vaak de rustigste plekjes. 's Avonds rond 9 uur kwam een meneer langs om 5 euro op te halen en 50 cent in de automaat voor stroom, dat was dat, makkie!

Via Dresden, waar we wegens tijdgebrek alleen langs gereden zijn (houden we tegoed), naar de Tsjechische grens waar we bij Hrensko een eenvoudige camping vonden. Vanaf deze camping maakten we een prachtige wandeling door de Edmundsklamm, een supermooie kloof. En een afwisselende tocht, een paar kilometer wandelen door de prachtige bossen de kloof in, varen met een bootje, weer een paar kilometer wandelen door de kloof, weer een bootje en weer wandelen, en maar genieten van de prachtige rotsen, de watervalletjes, de mossen, planten en bomen. Aan het einde nog meer dan een uur wachten op de bus die ons weer terug naar de camping bracht. Bekaf, maar zeer tevreden!

 

Leo heeft inmiddels ontdekt hoe hij een deel van de vakantiekosten terug kan verdienen: veel bier drinken, dat is hier heel goedkoop:)

 

De volgende dag in Liberec rondgewandeld en een terrasje bezocht. Gezellig stad, leuk om rond te dwalen. Daarna verder naar Vrchlabi waar we in de regen overnacht hebben. Gelukkig was het de volgende dag weer droog, hoewel grijs en fris, zijn we toch naar Adršpach gegaan, ook wel Rockcity. Daar hebben we een prachtige wandeling gemaakt te midden van kolossale rotsen, met prachtige doorkijkjes en watervallen. Af en toe was het ook letterlijk adembenemend, want het was soms flink trappen klimmen, maar dan heb je ook wat. En hoewel de lucht grijs was bleef het de hele tijd droog, tot we aan het einde van de middag een plekje hadden gevonden op een parkeerplaats bij een camping, toen kwam de regen weer. De camping was helaas vol, maar op de parkeerplaats staan was geen probleem. De camping grenst aan de Zoo, en af en toe zien we een giraffekop  boven de schutting uitkomen. We voelen ons meteen thuis;)

Morgen is er wel een plekje vrij, kunnen we naar de camping verhuizen.

 

Op de camping was het goed vol, vooral gezinnen met kinderen. De camping had een speeltuin, een zwembad(je) en dan ook nog een Zoo als buren.... Dat hield ook in dat het niet zo rustig was, maar het was wel leuk om af en toe even bij het hek te kijken naar de giraffen, hartebeesten, zebra's enz. Het was overigens wel goed te ruiken dat er veel dieren bivakkeerden:)

 

En dan is er weer genoeg geluierd en moeten er kilometers gemaakt worden: via Olomouc naar Sloakije, waar we bij de grens al weer een stickertje op de vooruit moesten plekken (tol). Nog een paar landen en we zien niets meer! Rond 4 uur kwamen we in Varin waar we een plekje zochten op de zeer rustige camping. Rustig, d.w.z. weinig gasten, want er waren wel een aantal jongeren die een takke-herrie maakten, tot heel laat. Vervolgens kwamen ze nog even lallend langs zwalken en de volgende morgen bleek er wat schade te zijn. De politie kwam nog even controleren. Gelukkig ging het stel weg en hebben we een heerlijk rustige zondag gehad. Het was wisselend zonnig en bewolkt, dus we zaten wisselend buiten en binnen. Kerkdienst geluisterd, gelezen, naar het dorp gewandeld, gewoon lekker gerelaxt. Morgen naar zuidelijker streken, hopelijk wordt het dan warmer!