Welkom » Rusland 2018

Tijdens onze reis door Marokko met  Expedition Far East hebben we ons al aangemeld voor de reis "Het oude Rusland verkennen". Dat deden we terwijl we met onze camper in een warme woestijn stonden, ons niet voldoende realiserend dat het in April/Mei in Rusland waarschijnlijk heel wat frisser zal zijn. Vele malen heb ik mezelf afgevraagd: waar gaan we aan beginnen! De grootste koukleum die je kunt bedenken gaat naar Rusland! We zullen het beleven;)

 

Heel veel voorbereidingen gingen er weer aan vooraf: Nieuwe paspoorten, visa aanvragen, internationale rijbewijzen halen, pasfoto's aanleveren, en nog veel meer. Gelukkig nemen Hans en Nancy een flink deel van de aanvragen voor hun rekening, wij hoeven veel info alleen maar naar ze te mailen. Dan volgt er nog een info-dag: alles checken: papieren, navigatie enz., informatie over diesel tanken, boodschappen, verkeer, grensovergangen, kennis maken met de groep, en vooral: voorpret! 

 

 

 

 

Thuis de camper voorbereiden: naar de garage voor een beurt en het aanschaffen van reserveonderdelen, gasflessen omwisselen, nieuwe banden, en vooral: de verwarming controleren!!!
Voor alle zekerheid truien en dikke sokken aangeschaft, reisgidsen en verslagen op internet gelezen en nog veel meer klusjes gedaan.
De Paasdagen nog thuis, fijn de kerkdiensten in onze eigen gemeente bijwonen inclusief gezellig paasontbijt , tweede Paasdag mijn moeder en alle kinderen en kleinkinderen op bezoek en dan meteen afscheid nemen.

Au!!!, lastig momentje!