Welkom » Zuid Afrika 2019

Alweer Zuid Afrika.

Voor de vijfde keer naar Zuid Afrika! We krijgen er geen genoeg van. Sinds de vorige reis hebben we een stichting opgericht in de Bommelerwaard voor Lebone Village, een kindertehuis in Bloemfontein. We proberen geld in te zamelen om de projecten die men daar graag zou willen realiseren mogelijk te maken. Nu er weer een nieuw project in de planning zit is het makkelijker om dat ter plaatse te bespreken en dat is natuurlijk meteen een goed excuus om er heen te gaan en er meteen een camperreis aan vast te knopen!

Het project waar het nu om gaat is het volgende. Een groep jongeren uit de PKN-kerk uit Heusden wil in 2020 een werkvakantie gaan doen bij Lebone Village. Nu hebben ze bij Lebone de wens om fruitbomen aan te planten, omdat fruit voor de kinderen een grote kostenpost is. Tegelijkertijd zouden ze graag zoveel bomen planten dat ze ook fruit kunnen verkopen om inkomsten te genereren waarmee andere zaken bekostigd kunnen worden. Dit lijkt een prima project voor de groep jongeren, maar er moet wel e.e.a. goed voorbereid worden. En daar hopen wij een begin mee te gaan maken. Er is een vergadering met het bestuur gepland, er is een enorme vragenlijst en er moeten mega-veel foto's gemaakt worden, dit laatste vooral ter voorbereiding en voorpret voor de jongelui;)

We gaan ons best doen, maar eerst een paar weken met een camper rondtrekken. Wij kennen Zuid Afrika eigenlijk alleen in de droge periode (voor-zomer) en nu is het februari en is de zomer aan het einde. Maar ongetwijfeld warmer dan thuis, we hopen er weer van te genieten.

De camper is (alweer) gehuurd bij Bobo-campers en deze keer geen 4x4, we denken deze reis zonder te kunnen, maar de Discoverer 4.

Voor ons verhaal open het menu Zuid Afrika 2019 en druk op het knopje Vertrek.