Welkom » Zuid Afrika 2019 » Vertrek

 

Maandagavond 18 februari werden we door één van onze zoons naar hotel Corendon  vlakbij Schiphol gebracht. Prima hotel, prima kamer en aangezien we de volgende morgen vroeg op moesten zijn we dus maar meteen naar bed gegaan.

De volgende morgen ging om 6 uur de wekker en  stonden we om 6.45 uur klaar voor de shuttlebus die ons om 7 uur naar Schiphol bracht.

 Daar ging het als een speer en zaten we drie kwartier later aan het ontbijt. En toen begon het grote 'hangen':  zitten, winkeltjes kijken, tijdschrift kopen, zitten, naar de gate wandelen, zitten... en toen het vliegtuig in en alweer zitten. Een half uur later dan gepland vertrok het vliegtuig en om 22.15 uur plaatselijke tijd (een uur later dan in Nederland) landden we op Oliver Tambo Airport in Johanneburg.

 

Helaas had de eigenaar van de B&B die we besproken hadden zich in de datum vergist en moesten we hem nog even uit bed bellen, maar gelukkig was de afstand niet groot en werden we snel opgehaald. In de B&B zijn we al eerder geweest en ook nu was alles prima in orde:  de kamer, het bed en het ontbijt de volgende morgen.

Wel was het ons opgevallen dat er geen stroom was, dus geen lampje in de badkamer, maar dat hebben we vaker meegemaakt in Afrika. Maar deze keer had de stroomstoring een andere oorzaak: terwijl wij allemaal heerlijk sliepen werd midden in de nacht de stroomkabel opgegraven en gestolen! De eigenaren baalden flink, en terecht!

 

Na het ontbijt afscheid genomen van Willem en Yvonne en werden we naar Bobo Campers gebracht, een kort stukje rijden.

Daar werden we, zoals we intussen gewend zijn, hartelijk ontvangen en de camper stond al klaar. Alle papierwerk doorgenomen, een rondleiding in en om de camper, de koffers uitgepakt (die blijven bij Bobo) en op weg naar de Pick 'n Pay.  Een flinke winkelwagen vol boodschappen gekocht, geld gepind, simkaart voor de telefoon aangeschaft, nog even terug naar Bobo i.v.m. een knipperend  waarschuwingslampje (niets aan de hand) en...... rijden maar!

 

De vakantie is eindelijk begonnen!