Welkom » Zuidelijk Afrika 2013

Zuidelijk Afrika 2013

 

Onze droom

 

Onze verlanglijst m.b.t. reizen met de camper is eindeloos lang, maar onze echte droom is met de camper vanuit Heerewaarden naar Kaapstad.

Toen ik op een gegeven moment op internet een artikeltje vond van een organisatie die zo'n reis ging organiseren wisten we het meteen: DIT IS HET!!!

Meteen ons aangemeld, op 10 mei 2012 naar een voorlichtingsavond geweest en dolenthousiast met de voorbereidingen begonnen. Want er kwamnogal wat bij kijken. De camper moet aangepast worden, want hoewel deze reis met een 'gewone' camper(dus zonder vierwielaandrijving) gedaan zou kunnen worden, moest er toch wel wat aan veranderd worden. Omdat wij toch wel wat twijfels hebben of de camper de Afrikaanse wegen ook echt aan kan, hebben we luchtvering laten aanbrengen, nieuwe banden, extra banden, buitendouche, en ook een zonnepaneel voor stroomloze dagen, een bullbar om de ergste klappen op te vangen :), veiligheidssloten en zo nog wat meer. Ondanks alles zag vooral ik de haalbaarheid nog niet duidelijk voor me, maar ach, we gaan met een groep, altijd wel iemand om ons uit putten en/of modder te trekken, denken we dan maar.

Verder hebben we vooral veel gelezen, zowel op internet als boeken, om ons goed voor te bereiden.  Nu staat lezen ook op mijn rijtje hobby's, dus geen probleem, alleen maar voorpret. En al lezende ontdek je steeds weer zaken die je toch nog even naar de kampeerwinkel doen rijden, b.v. voor een waterfilter, klamboes, wegenkaarten enz.

 

En toen.......

 

Toen kwamen we op zaterdag 19 januari 2013 thuis en lag er een brief: reis wegens omstandigheden geannuleerd! Dat is slikken!

 

En nog eens slikken!

 

En balen! En..... 

 

Einde droom?

Echt niet!!!!!!!