Welkom » Zuidelijk Afrika 2013 » aktiepunten

aktiepunten

10-05-2012 Aangemeld voor de Afrika-reis.

13-11-2012 De camper, Knaus Sun Ti 650 ME, een van de campers die we in Spanje verhuurden, wordt door de laatste huurder bij ons thuis afgeleverd. De andere camper is verkocht, deze houden we zelf. Er moet wel e.e.a. aan veranderd worden, i.v.m. de reis naar Afrika, maar ook omdat we graag een paar dingen naar eigen smaak willen hebben.

12-12-2012 Camper naar dealer voor nieuw zonnescherm en kleine reparaties.

19-12-2012 Camper naar TyreCenter, nieuwe banden en twee reserve banden.

19-12-2012 Camper naar Tricht, Camper Car, voor luchtvering, zonnepaneel, buitendouche, gasaansluiting buiten.

19-01-2013 Annulering! Toch nog even verder met de voorbereiding, we gaan zelf plannen maken.

31-01-2013 Bij Zwerfkei in Woerden o.a. waterfilter en klamboes gekocht. Goede wegenatlas gevonden die we gaan bestellen.

25-02-2013 Camper in Tricht voorzien van Bullbar.

13-03-2013 Camper gekocht in ZuidAfrika/Johannesburg, Nissan Petrol met opbouw.

13-03-2013 Website miceontour gaat online! Wat een klus voor een digibeet:)

20-03-2013 Tickets geboekt: vertrek naar Johannesburg dinsdag 2 juli, voorlopige terugreis 27 november (open ticket, we zien wel wanneer, en of Knipogen, we terug komen)

17-04-2013 Navigatie aangeschaft bij WayPoint te Vessem: Garmin Nuvi. Deze is geschikt voor Tracks4Africa. Leo is vandaag met de Knaus naar Harderwijk geweest om daar een elektrische fietsendrager ( http://www.biketrans.nl/) te laten monteren. De camper is inmiddels ook van nieuwe bekleding voorzien, dus die is voorlopig klaar! Nu nog een paar dagen er mee weg, dan kan hij de stalling in.

20-04-2013 SD-kaart Tracks4Africa ontvangen. Besteld in Zwitserland. Nu maar uitproberen hoe dat werkt. Alles installeren op de laptop en dan routes uitzetten.

 09-05-2013 In Nieuw- Vennep een satelliettelefoon aangeschaft. Flinke aanslag op ons budget, maar een veilig gevoel dat je overal bereikbaar bent en overal zelf kunt bellen. Uit ervaring weten we hoe vervelend Wenkbrauw ophalen het is om autopech te hebben terwijl je offroad bent, geen bereik hebt en niet weet welke beesten er achter die struiken zitten..... 

GG en GD: inentingen. 13 Mei begonnen met de inentingen: DTP (was verlopen), Hepatites B, buiktyfus, en gele koorts. Enkelen moeten nog herhaald worden, en 10 juni begin ik met Rabies. Leo krijgt een ontheffings-brief voor de gele koorts, en krijgt ook geen vaccinaties voor Rabies, advies: gauw achter je vrouw gaan staan als er een beest aan komt:)!. Verder moesten we gaan denken over Malaria-medicatie. De Lariam is het voordeligst en hoeft maar 1 x per week ingenomen te worden, maar ja, de beruchte bijverschijnselen die kunnen optreden... Daarom gaan we toch maar voor de Malarone, iedere dag slikken en duur, maar over het algemeen beter te verdragen. Ook belangrijk!

28 mei: Internationale rijbewijzen gehaald bij de ANWB.

13 juni: Apotheek geplunderd: onze eigen medicijnen voor een half jaar, voor allebei Malarone (anti-Malaria) voor 108 dagen, allebei een anti-bioticakuur, want je weet maar nooit, O.R.S., pijnstillers, Immodium, enz. Grote zakken vol. Van alle medicijnen van twee doosjes één gemaakt, scheelt heel veel volume. Medicijnpaspoort uit laten draaien.

17 juni: Toch nog even nieuwe brillen besteld, bleek geen overbodige luxe.

21 juni Visa aanvragen de deur uit. Zo lang mogelijk mee gewacht i.v.m. de geldigheid. Alleen voor Mozambique en Tanzania. Zambia duurt te lang eer we er zijn en bovendien wordt het ook steeds lastiger om een in- en uitreisdatum te gokken.

26 juni: naar de kapper, haren kort en niet meer geverfd. Ben benieuwd hoe ik er eind van het jaar uit zie:)

27 juni: Wilco en Susan zijn op vakantie in Nederland en kwamen even langs! Hadden nog veel tips, o.a. Norit voor spinnenbeten:). Heel gezellig, we zien er naar uit om ze in Bloemfontein weer te ontmoeten, ergens in November.

Verder ook nog:

*heel veel mensen onze website doorgegeven, wordt een giga-fanclub!

*nieuwe laptop aangeschaft, oude gecrasht! Gelukkig alle informatie bewaard gebleven!

*Tig keer naar de GGD in Den Bosch voor vaccinaties: zit nu vol anti-stoffen.

*Geleerd mezelf te injecteren, handig voor onderweg.

*hotel geboekt bij Schiphol. Gaan we maandag naar toe, zodat we dinsdagochtend relaxed kunnen vertrekken. Marcel gaat ons wegbrengen naar het hotel, en 's avonds komen daar nog een paar mensen borrelen, voor nog een keer afscheid nemen.

*heel veel bezoekjes afgelegd en ontvangen, i.v.m. afscheid. Soms lachend: tot volgend jaar. Soms even slikken: ik hoop je weer te    zien, het allerbeste. Dag lieve Ita, dag lieve Anny! Straks een traantje wegvegend als we de (klein)kinderen en ma gedag zeggen! En dat is allemaal eigen schuldKnipogen! Maar gelukkig is er sateliettelefoon, sms, skype enz. We houden contact!

*Een paar kleinkinderen blij gemaakt met een vervroegd verjaardagscadeau! Je kunt het maar vast hebben.

*Zaterdag voor vertrek nog een kleindochter jarig, zien we iedereen nog eens! Hoeveel keer neemt een mens afscheid:)?

 

To do:

1000 900 750 500 100 andere dingen:): koffers pakken, de was tot op het laatstemoment, nog eens alles poetsen, stofzuigen, koelkast en diepvries leeg en uit, gras maaien, auto schoon de garage in, bedden verschonen voor de logees, ...... Als je op vakantie gaat ben je er ook meteen echt aan toe!