Welkom » Zuidelijk Afrika 2013 » Mozambique » Wetenswaardigheden

Wetenswaardigheden

Munteenheid:Metical. 1 meticall is 2.5 eurocent. Het kleinste biljet is 20 metical, dus 50 eurocent. We lopen dus weer met een stapel flappen rond.

 

Diesel kost 39 metical per liter

 

Wat enorm opvalt is dat er zo heel veel mensen gewoon langs de weg zitten te zitten. Dit heeft o.a. te maken met de negatieve gevolgen van ontwikkelingshulp: als je je hand maar op hoeft te houden waarom zou je je dan druk maken. Projecten zoals op deze site vermeld zijn veel beter, die stimuleren mensen op een heel positieve manier, evanals microcredieten.

 

Tot nu toe geen problemen gehad met geld opnemen, ook in kleinere plaatsen zijn banken waar je terecht kunt met credit cards.

 

De vrouwen lopen hier in prachtig bedrukte omslagdoeken. Deze dienen niet als rok, maar juist om de kleding te beschermen. In een punt van de doek wikkelen ze hun geld en leggen er dan een knoop in en steken deze tussen de lap, in de taille. Wie het in het echt wil zien komt maar eens op bezoek, ik heb er ook een gekocht. Tja, als je geen zakken hebt..... Bij stevige dames valt het niet op, maar bij de slanke types zie je het mobieltje tussen de borsten. En boodschappen, de teil met was of een bos hout dragen ze op het hoofd. Zo heb je toch de handen vrij!