Welkom » Zuidelijk Afrika 2013 » Terug in Malawi

Terug in Malawi

 

23, 24 en 25 sept (153, 255 en 0 km)

Het 'restaurant' bleek ook het klaslokaaltje te zijn. Om half acht liepen er al kinderen rond en toen wij om 9.00 uur vertrokken kwamen de kinderen naar buiten om ons uit te zwaaien!

 

Om 10.00 uur waren we al bij de grens en daar ging het allemaal lekker vlot totdat de stroom uitviel en het internet plat ging. Drie uur later konden we eindelijk verder en gingen we naar  camping Chitimba Camp in Chitimba. Een camping aan het Malawimeer met een prachtig strand en met Nederlandse eigenaren. Oud maar schoon sanitair, helaas geen warm water. Aangezien er verder alleen groepen waren die zelf een kok bij zich hadden, hebben we gezellig met z'n vieren gegeten. Leuk om te horen hoe het is om een camping annex lodge in Afrika te beheren.

 

De volgende morgen al vroeg vertrokken via dezelfde prachtige bergroute met het Japanse stukje snelweg  als een maand geleden naar Mzuzu voor boodschappen (verse sperzieboontjes gevonden!) en internet. Het verschil met vorige maand is dat het nu duidelijk voorjaar wordt: de Jacaranda's staan in bloei. Een mooi gezicht die paarse bomen, soms in lange rijen, langs de weg!

 

Vroeg in de middag aangekomen op camping Chinteche Inn te Chinteche. Ook aan het meer maar ook met een zwembad. Hier waren we weer de enige campinggasten. Natuurlijk de mooiste plek uitgezocht, pal aan het strand onder hoge bomen, een prima plek voor een vrije dag. Schoon sanitair én warm water dus kon ik eindelijk weer eens mijn haren wassen ! Helaas wil het internet hier niet lukken dus afwachten wanneer ik de stukjes op de website kan plaatsen.

Heerlijk in het zwembad gezwommen, zo weken we weer eens schoon:) We kwamen er later achter dat het zwembad gevuld wordt met water uit het meer. Wel worden er chemicaliën aan toegevoegd, hopelijk gaat de Bilharzia daar van dood. Zo langzamerhand zijn we er  van overtuigd dat we net zo goed van begin af aan in het meer hadden kunnen zwemmen! Helaas, te laat, we gaan weer verder!

 

26 sept (320 km)

Tijdens het ontbijt nog heerlijk genoten van het uitzicht: tussen bossen bamboe door uitzicht op het windstille meer waar nog een eenzame visser in zijn boomstam langs vaart! Wat een rust!

Het was meteen ons afscheid van het meer, we gingen eerst via de kustweg naar Nkhota-Kota Wildlife Reserve. Wat een verschil met Tanzania: geen langs-denderende bussen of vrachtwagens, maar ongeveer ieder half uur een auto! Verder vooral fietsers en voetgangers op de weg.

Nog even geïnformeerd naar de toestand van de weg en volgens de betreffende agent was het 3 km bad road, verder asfalt. We leren het ook nooit: vragen heeft geen zin! Natuurlijk klopte het niet, de hele weg door het park was gravel, maar wel goed bereidbaar. Onderweg kwamen we door een deel wat gecontroleerd afgebrand werd. De vlammen kwamen hoog in het gras vlakbij de camper. Foto maken en wegwezen! Aan de andere kant van het park volgden we het pad naar het zuiden, richting Lilongwe. Dat was echt een smal pad en soms heel slecht. Maar dit is echt Afrika: het binnenland met kleine dorpjes en rieten daken op kleine huisjes, waterputten waar mensen in de rij staan voor water, vrouwen met van alles en nog wat op hun hoofd, zwaaiende kindjes, prachtig uitzicht op het heuvellandschap.... Genieten!

Uiteindelijk kwamen we in Lilongwe waar we 'even' langs de garage moesten om wat moeren van één van de wielen te vervangen. Helaas deed de computer het niet dus konden ze niet zien of de moeren op voorraad waren. Gelukkig konden ze wel wat met Leo's advies om gewoon in het magazijn te gaan kijken, en ja hoor, na een uur reden we verder! Flink voorraad in geslagen bij de Shoprite en de Spar, zodat we er weer even tegen kunnen. Toen naar camping Mabuya aan de rand van de stad.

Laatste nacht in Malawi, morgen de grens over naar Zambia!

 

Als u in het linkermenu op Zuidelijk Afrika klikt, ontvouwt zich rechts een menu met Zuid Afrikaanse landen en vind u het knopje Zambia.