Welkom » Zuidelijk Afrika 2013 » Terug in ZuidAfrika » Project Lebone Village

Project Lebone Village

 

Geef kinderen een toekomst!  

  

Kleuterklas

Veel uitleg 

 

Een paar gebouwen

                    

Lebone Village is een kindertehuis waar kinderen wonen die, grotendeels ten gevolge van Aids, geen ouders meer hebben en waar ook nog eens kinderen opgevangen worden die thuis wonen maar waarvan de ouders niet in staat zijn onderwijs, en vaak ook maaltijden, te betalen.  De leeftijd van de kinderen die daar opgevangen worden is vanaf baby-leeftijd totdat de school afgerond is.

De kleuters hebben een klasje op het terrein, de grotere kinderen gaan naar een reguliere school. De kinderen die thuis wonen krijgen, naast christelijk onderwijs, iedere dag twee maaltijden en tussendoortjes. Het tehuis is geheel afhankelijk van giften en ze proberen zelf ook voor inkomsten te zorgen door het houden van kippen en varkens, om te eten en om te verkopen. Ook worden op het terrein planten gekweekt voor de verkoop en creatieve werkjes gemaakt die ook verkocht worden.

 

Kwekerij

 

Kippenschuur

Alles zeer goed beveiligd 

 

Wij werden zeer hartelijk ontvangen door Willem en Avril Snyman, en na de koffie/thee kregen we een rondleiding. We waren onder de indruk van hun enthousiasme en hun geweldige Godsvertrouwen. Het geheel wordt zeer deskundig aangepakt en ziet er ook heel verzorgd uit. Ze zijn heel druk met verbouwen zodat er meer ruimte beschikbaar komt. Er werken een paar mensen die betaald worden en verder heel veel vrijwilligers.

De kinderen die daar wonen zijn weeskinderen en een deel  daarvan zijn via de moeder besmet met het H.I.V. virus. Gelukkig krijgen zij daar goede medicijnen voor.  Van de kinderen die thuis wonen komen, voor zover mogelijk,  een aantal ouders vrijwilligers werk doen. Ook komen er regelmatig stagières, ook vanuit Nederland .

Omdat er geen enkele steun is van de overheid is men altijd op zoek naar mensen, organisaties of gemeenten die dit project financieel willen steunen om deze kinderen de kans op een betere toekomst te geven. Naast financiële steun is er altijd behoefte aan helpende handen.

 

 

Verbouwing: nieuwe keuken...

en recreatie ruimte 

 

 

 

Voor meer informatie kunt u kijken op www.lebonevillage.com

Voor donaties: www.lebonevillage.com/donate.html

Natuurlijk kunt u ook contact opnemen met ons, wij vertellen u er graag meer over!

 

 

Liefdevolle en hardwerkende mensen

 

voor kinderen

die het waard zijn!