Welkom » Zuidelijk Afrika 2013 » Voorbereiding

Voorbereiding

Na het teleurstellende bericht van de annulering zijn we gaan brainstormen: wat kunnen we zelf? Wat is haalbaar en veilig, zonder groep?

Eerst veel bezig geweest om de reis in bestaande vorm te checken, maar de leeftijd van 'jong en onbezonnen' ligt ver achter ons en samen, met een 'gewone' camper door Egypte en Soedan zagen we niet echt zitten, vooral i.v.m. corruptie en het passeren van de grens tussen beide landen. Daar kwam nog bij dat in Maart verkiezingen zijn in Kenia, en dan zijn we, gezien de vorige verkiezingen, ook liever niet in de buurt. Maar ja, Ethiopie staat wel echt op ons verlanglijstje. Na rijp beraad besloten om dat nog eens apart te doen en de camper te verschepen naar Dar es Salaam. Terwijl de camper dan onderweg is zouden wij een georganiseerde trip doen naar de Serengeti en de Ngorongorokrater. Dat is met een gewone camper ook niet handig, dus een goede oplossing. Bij aankomst van het schip zouden we dan meteen kunnen vertrekken richting Malawi. Daar zijn, volgens onze info, de wegen beter.

 

Prijzen opgevraagd bij twee RoRo-bedrijven en toen ontdekten we dat dat ook niet mee valt. Zij kunnen pas 2 tot 4 weken van te voren zeggen wanneer het schip afvaart. Onhandig i.v.m. het boeken van tickets. Bovendien mogen er geen persoonlijke spullen in de camper, nieuwe regel, want die worden op de kade nogal vaak leeg geroofd! Lekker hoor! Het leek ons nou juist zo handig om alles al in de camper te hebben. Potten en pannen, nou vooruit dan, maar kleding, boeken, enz. zijn dan niet verzekerd.

 

Denken, puzzelen, zucht, plannen omzetten, we gaan toch maar niet, zucht, toch maar wel, we gaan naar Amerika, maar we willen toch naar Afrika, zucht, ja maar, die camper, ja maar, die wegen,.......

 

En toen werd het toch uiteindelijk een heel ander plan.

 

We zijn al drie keer in Afrika geweest en huurden toen een camper bij BoboCampers. De laatste keer, naar Botswana, een camper met jawel: vierwielaandrijving! Zij hebben de mogelijkheid om, als je voor langere termijn naar Afrika gaat, een camper te kopen en bij terugkeer kopen ze deze dan terug. Gegarandeerd en voor een vooraf vastgesteld bedrag. Nu kopen we normaal gesproken nooit een camper per email:), maar in dit geval durfden we dat wel aan: een zeer betrouwbaar bedrijf, de campers altijd tot in de puntjes verzorgd. Het matras was net vernieuwd en de inventaris konden we gebruikt overnemen, wat veel werk scheelt. We trekken er dan een paar dagen voor uit om de camper ter plaatse te keuren en eventueel nog wat zaken aan te schaffen. Want veel kastruimte heeft deze camper niet, dus wat kratjes kunnen we vast wel gebruiken. Ook moeten we daar lid worden van een camperclub, om de camper te kunnen verzekeren. Meteen wat tijd om te acclimatiseren.

Dit alles veranderde onze plannen wel gigantisch! Per 1 juli een tweede camper in eigendom, doe maar gek!

 

Nu zetten we alle gedane voorbereidingen grotendeels opzij, en gaan gaan vrolijk en vol goede moed overnieuw beginnen.

 

De route moet aangepast worden, want nu gaan we in Johannesburg van start. Daar vandaan willen we naar Mozambigue en Malawi om daarna zelf met de camper door de eerder genoemde Serengeti te gaan rijden. En dan... ach, dan zien we wel. Misschien Zambia, Botswana.... Het moet een beetje leuk blijven, niet te veel plannen, alleen het beetje dat je nodig hebt om te weten of je Malaria-pillen moet gaan slikken.

 

Alle persoonlijke spullen, maar ook zaken zoals waterfilter, reisgidsen, gedetailleerde kaarten, de hele voorraad medicijnen enz. moeten nu in koffers mee. En je neemt toch meer mee dan wanneer je voor 3 weken gaat! Gelukkig is Leo Frequent Flyer bij KLM en mag dus meer begage meenemen, bij elkaar, met handbagage meegerekend, bijna 90 kilo! Moet lukken, zul je denken, maar vergeet niet dat er natuurlijk ook lapjes mee moeten om te quilten, katoen om te haken, cadeautjes om weg te geven, dat wordt nog puzzelen:)!

 

De camper op onze naam zetten is niet mogelijk, omdat wij geen Afrikaners zijn, daarom blijft deze op naam van Bobo. Wel moeten we lid worden van de Afrikaanse Camperclub, zodat we een verzekering af kunnen sluiten. Werk aan de winkel!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Soms heb je van die dromen die je wakker houden totdat je ze uitvoert